17 Eylül 2013 Salı

PÇDK Asla Meclise Girmemeli...!

Güney Kürdistan genelinde yapılacak yerel seçimler öncesinde KDP’nin diğer partilere yönelik hukuksuz uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.
 Güney Kürdistan’da 21 Eylül’de yapılacak yerel seçimlere ilk defa katılacak olan PÇDK’nin seçim çalışmaları KDP tarafından engellenmeye çalışılıyor.Güney Kürdistan genelinde yapılacak yerel seçimler öncesinde KDP’nin diğer partilere yönelik hukuksuz uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.
Güney Kürdistan’da 21 Eylül’de yapılacak yerel seçimlere ilk defa katılacak olan PÇDK’nin seçim çalışmaları KDP tarafından engellenmeye çalışılıyor.PÇDK’NİN SEÇİM BÜROLARINA İZİN VERİLMİYORDuhok, Zaxo, 
Diyana ve Sideka gibi il-ilçe ve kasabalarda seçim bürosu açmak isteyen PÇDK adayları ve taraftarları, KDP asayişleri ve Parastın isimli istihbarat elemanlarının baskı ve engelleri ile karşılaşıyorlar.
PÇDK’nin seçim bürosu için evlerini kiraya vermek isteyenler Parastın tarafından tehdit edilerek yapılan sözleşmeler iptal ettiriliyor. 
Diyana ve bağlı kasabalarda seçim bürosu çalışmaları engellenen PÇDK’nin boş arazilere kurmak istediği seçim çadırları da ‘güvenlik’ gerekçesiyle KDP’ye bağlı asayiş güçleri tarafından kaldırılmaya çalışılıyor.  
Seçim büro ve çadırları  bazen yüzü maskeli grupların bazen de geçmiş yıllarda PKK’den kaçarak KDP özel kuvvetlerinde yer alanların saldırılarına maruz kalıyor.PÇDK, bütün engellemelere rağmen seçim faaliyetlerini açtıkları çadırlarda yürütmeye çalışıyor. 
Bu seferde halkın seçim çadırlarına gitmesi KDP asayişleri tarafından engelleniyor. PÇDK’nin seçim büro ve çadırlarına gidenlerin fotoğrafları asayiş ve parastın görevlileri tarafından açık bir şekilde çekiliyor.  
KDP korkusundan seçim çadırlarına ve bürolarına gelemeyen birçok kişi, PÇDK’ye oy vereceklerini ama Parastın ve asayişlerden korktuklarını belirtiyorlar.SEÇİM KONVOYLARI SALDIRIYA UĞRUYORPÇDK’nin seçim konvoyları da asayiş ve bağlı grupların saldırılarına hedef oluyor. Konvoya katılan arabalar asayiş güçleri tarafından keyfi olarak engelleniyor. Ruhsatlar alınarak arabalar bağlanıyor. “Trafik kuralları ihlal edildi” gerekçesiyle ağır para cezaları veriliyor. Konvoylarda yer alan PÇDK çalışanları ve taraftarların evlerine, işyerlerine Parastın üyelere giderek, PÇDK’nin seçim çalışmalarında yer almaya devam ettikleri sürece, erzak, gaz vb. yardımların kesileceği tehdidinde bulunuyorlar. 
Hewler’e bağlı Diyana ilçesinde PÇDK seçim çalışmalarına katıldıkları gerekçesiyle 5 öğretmen, 3 memur ile 2 Peşmerge’nin görevden uzaklaştırıldığı iddia ediliyor. KÜRT HALK ÖNDERİ ABDULLAH ÖCALAN POSTERLİ SEÇİM KONVOYLARIYerel seçimlere 5 gün kala seçime katılacak bütün partiler, seçim propogandası için her türlü yöntemi kullanıyor. Son günlerde KDP YNK ve Goran, seçim konvoylarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin olduğu dev posterleri taşıyor. 
Fakat Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin olduğu PÇDK seçim konvoylarının şehre girmesine KDP asayişleri engel oluyor. PÇDK’DEN BİR KİŞİ YA DA ON KİŞİDiyana’da ikamet eden eski bir KDP’li, iktidarlarını korumak isteyen KDP yöneticilerinin seçimlerde ve sonrasında oy sayımlarında her türlü hileyi yapabileceğini iddia ediyor. KDP yöneticilerinin ve hatta diğer partilerin, PÇDK’nin bir milletvekili dahi çıkarmasına tahammül etmeyeceklerini,  bir PÇDK’li ile on PÇDK’linin aynı olduğunu düşünerek, PÇDK’nin seçimlerde milletvekili çıkarmaması için partilerin ortak anlaştıklarını belirtiyor.
AKP VE GÜLEN CEMAATİNDEN KDP’YE DESTEKTürkiye’de gerçekleşen milletvekili seçimlerinde KDP tarafından AKP’ye verilen desteğin bir benzeri AKP ve Gülen cemaati tarafından KDP’ye veriliyor. 
Güney Kürdistan’da AKP ve Gülen cemaatine bağlı şirketler, okul ve dernekler, gazete ve dergiler, radyolar KDP propagandası yapıyor. 
Türkiye’nin Hewler konsolosluğunun da KDP’ye destek olmak amacıyla Türkmenler ve Sunni Arap aşiretleri içinde çalışma yürüttüğü iddia ediliyor.

Goran Akreyi/DiyanaKürdistan Stratejik Araştırmalar Merkeziwww.navendalekolin.com - www.lekolin.org - www.lekolin.net – www.lekolin.info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder